In de Barte september 2015

 

Het is al weer een  tijdje geleden, maar omdat het een uniek gebeuren was volgt hieronder toch nog een verslag van ons eerste Popconcert.

Zaterdag 25 april hebben we een experiment uitgevoerd. Dat experiment was een concert in de zaal van Café Aans met uitsluitend Pop-muziek. Samen met zangeres Nynke Nicolai, DJ Pieter Postma en met onze jeugd. Het was een groot succes. De zaal zat helemaal vol en het programma werd zeer enthousiast ontvangen. De brassband en Nynke bleken prima bij elkaar te passen. De jeugd had 3 heel leuke nummers en Pieter praatte het geheel soepel aan elkaar.

De habijten waren een prachtige uitvinding, maar ik weet niet wat de nonnen en monniken er onder dragen. Daar hebben we allemaal vast wel onze gedachten over en dat moet ook zo blijven. Laat je fantasie er maar op los. Wij hadden  er in elk geval veel te veel kleren onder aan. Maar het paste mooi bij onze eerste nummers en daar deden we het voor. En in die oude, tochtige en slecht verwarmde kloosters zal het niet gauw te warm zijn geweest.

Voor enkele jeugdleden was het de eerste keer dat ze voor zo veel publiek mochten spelen. En dan word je toch wel wat zenuwachtig. Na een start met een kleine hindernis door een technisch mankement aan het slagwerk ging het “dat it sliedjaget”. Dus heel erg goed.  In die groep muzikanten in de dop zit dus echt muziek en dat lieten ze merken ook. Corine en Richtsje namen al vast de plaatsen in van heit Renze en heit Gosse. Die (Renze en Gosse dus) zullen thuis hard moeten blijven studeren om de dames nog een aantal jaren voor te blijven. En wat klonk het goed met de 3 slagwerkers (Isa, Jelmer en Jan Jille) er bij. Ook Tija, Finnie, Djurre, Martine, Jardi, Johannes Klaas en Johannes bliezen hun partij voortreffelijk mee, met enige steun van Jan Anne.

Zelfs good-old Freddy Mercury kwam in hoogsteigen persoon nog langs. Wij speelden na de pauze in de big-band-opstelling en dat was even wennen. Maar toen we eenmaal gewend waren, ook aan onze glitter- en glamour-outfit, ging het prima.

We kwamen er ook achter dat ons lid Eise Huizinga al 70 jaar muzikant is. Eise komt uit een familie waar alles om muziek draaide. Waarschijnlijk had de speen daar in de familie al de vorm van een mondstuk. Het mondstuk heeft uiteindelijk gewonnen want Eize is nog steeds een zeer gewaardeerde kracht binnen onze brassband.

En zo bleef het nog lang onrustig en erg gezellig in Café Aans, ook door de geweldige muziek die Pieter na afloop nog draaide. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Kijk op onze website (www.brassbandhalleluja.nl) voor een impressie, een deel van het optreden en voor mooie foto’s. En heb je foto’s gemaakt die nog niet op onze website staan ? Dan deze graag even mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want wij willen ze er graag bij hebben.

Verder waren er nog een aantal andere activiteiten waar we bij betrokken waren zoals het 45-jarig huwelijksfeest van de fam. De Boer, de schuurdienst waarbij de voorganger, ds. Geert Bruinsma, ook ons dirigeerde en het koffieconcert.

Onze laatste repetitie is al jaren een intern solistenconcours waarbij de muzikanten (bijna allemaal) hun beste beentje voor zetten. Dit jaar waren er ook veel jeugdleden die mee deden en dat was heel mooi. Bovendien is het voor de jeugd zeer leerzaam. Bij de jeugd werd de wisselbeker gewonnen door Corine de Boer, bij de senioren was Loes Slagter de winnaar.

Als je op muziekles zit dan kun je natuurlijk ook diploma’s halen. Ons lid Johannes Nijboer heeft deze zomer het  B-diploma gehaald. En ons jeugdlid Tija de Boer, die sinds kort ook meespeelt in het “grote” korps, is geslaagd voor haar A-diploma. Beide muzikanten feliciteren we natuurlijk van harte met het behalen van hun diploma.  

Evenals elk jaar hebben we het seizoen weer afgesloten met een heel gezellige barbeque. Er was voldoende te eten en te drinken en er bleef gelukkig weinig over. De jeugd – en later ook de “ouderen”- kon gebruik maken van een opgeblazen hindernisbaan en van een stok waar ze aan konden gaan hangen. Allemaal erg gaaf en cool. Een van de muzikanten was de hele avond druk in de weer met de vleesvork, zowel bij zijn eigen vlees als bij dat van anderen en elk worstje werd door hem genadeloos lek geprikt. En ook dat verhoogde de feestvreugde.    

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen