Met onze muziekwagen, deze keer door altijd vlijtige handen omgebouwd tot pakjeswagen, hebben wij Sinterklaas graag weer geholpen bij de feestelijke intocht van de goede Sint. En zijn Zwarte Pieten hebben ons weer goed voorzien van de nodige pepernoten en ander snoepgoed. Dat speelt toch net even wat lekkerder dan op een zo goed als lege maag. En dat Sinterklaas nog heel goed bij de les is bewees hij ook. Hij maakte ons complimenten over onze nieuwe, speciaal voor de jeugd bestemde kleurrijke kunststof instrumenten, waarop door enkele van ons werd gespeeld. Die pasten mooi bij het feestelijke geheel.

Bij ons Kerstconcert was er weer veel publiek en dat is altijd heel mooi. De kerk was zo goed als vol. Onze dirigent, Chris van der Veen, had, samen met het bestuur, een mooi programma samengesteld met veel afwisseling. De solo op de es-bas van Rik Pietersma mocht er zeker zijn. Ook de jeugd van De Frissel was weer present, nu onder leiding van Jeltsje Veenstra en Marianne de Boer. Het was prachtig om hen te horen zingen, met digitale ondersteuning via de beamer. De jeugd van het muziekkorps heeft er weer nieuwe leden bij en dat is heel goed. Onder leiding van Wander Hoen speelden Levina en Jan-Willem voor het eerst mee en maakte Mart, na eerst op de bariton te hebben gespeeld, nu zijn debuut op het slagwerk. En ze deden dat prima. De andere jeugdleden (Corine, Richtsje, Finnie, Wieke en Isa) hebben al wat meer ervaring en vormen op die manier de basis. Onze vaste bariton-speler Jardi kon er helaas niet bij zijn. Om wat variatie in de instrumenten te krijgen voelde Ans zich jong genoeg om daarom mee te spelen op de bariton.
En op een prachtig filmpje liet Mr. Bean zien hoe leuk dirigeren kan zijn. Leerzaam en grappig voor iedereen, zelfs voor dirigenten.

Ook de Kerstnachtdienst hebben we weer mogen begeleiden, zoals gebruikelijk buiten onder de sterrenhemel afgesloten met het prachtige Ere zij God. En op Kerstmorgen hebben wij weer veel inwoners wakker mogen maken op de prachtige klanken van Kerstliedjes.

De verkoop van de boekjes met kortingsbonnen gaat dit jaar wat later van start dan anders. In januari beginnen we daar weer mee. En er zitten deze keer ruim 50 kortingsbonnen in, ongeveer 10 meer dan andere jaren. Het boekje kost € 5,-. Daarmee steunt u het muziekkorps en dat stellen wij zeer op prijs. Maar u kunt die € 5,- gemakkelijk terug verdienen wanneer u de kortingsbonnen gebruikt. U kunt er dan zelfs geld aan over houden. En er is natuurlijk ook weer een verloting aan gekoppeld, dus ook daar maakt u kans op een prijs. We komen bij u aan de deur, maar mocht u niet thuis zijn geweest dan kunt u altijd contact opnemen met Jan de Boer, tel. 342307. Hij zorgt dan dat u alsnog een boekje kunt kopen.

Als u dit leest zijn we al 2019. Wij wensen u een heel gezond, vreedzaam en muzikaal 2019 toe voor u en voor iedereen die u lief en dierbaar is. En we laten ook in 2019 zeker weer van ons horen.