En alweer mochten wij Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten verwelkomen. We hadden daarvoor speciaal onze pakjeswagen weer opgetuigd. Het is altijd een feest om dan te spelen en vooral om de glunderende gezichtjes van de kleine (en soms grote) kinderen te zien. Wij hadden er een grote tromslager bij van nog net geen 3 jaar (je kunt beter erg vroeg beginnen), die heel goed assisteerde. En de pepernoten en andere snoepjes smaakten weer heerlijk.

’s Avonds hadden wij ons KROEGCONCERT. In een volle zaal van Café Aans konden wij ons even helemaal uitleven, samen met onze jeugd en Petra en Marianne (zang) en Arend Jan (gitaar). We speelden met heel veel enthousiasme en volume, het dak ging er nog net niet af. De wereldpremière van het stuk 4DAMES, gespeeld door Finnie, Wieke, Levina en Marije, klonk heel mooi. De brassband stond weer onder de vertrouwde leiding van Chris van der Veen, de jeugd heeft een nieuwe dirigent in de persoon van Rik Pietersma. Voor hem was het dus de vuurdoop en dat ging hem prima af. Ook Marije speelde voor het eerst mee en dat ging haar ook heel goed af.  Tya speelde de solo “I don’t know how to love him” en ook dat klonk prachtig. En bij de slagwerkers viel ons jeugdlid Mart natuurlijk op, hij was soms letterlijk nauwelijks te zien tussen al die grote instrumenten, maar hij hield zich prima staande tussen de  3 andere slagwerkers.

Renze, Mirjam, Gosse en Richtsje moesten zich tussen de nummers door snel omkleden, deden hun prachtige nachtkleding met mutsjes aan en soleerden in het nummer “Mr Sandman”. Wij vielen er bijna bij in slaap, zo mooi klonk het. En uit het publiek klonk soms een beetje gesnurk, dus het werd levensecht gespeeld. Zie de foto, die is weliswaar wat donker maar dat hoort er bij als je gaat slapen.

Ook de mensen van de techniek en van de bediening deden voortreffelijk werk, dank daarvoor. En na het concert werd het nog lang heel gezellig op de muziek van dj PP.

Inmiddels zijn we al weer druk bezig met het instuderen van het Kerstrepertoire. Als u dit leest dan is Kerst al weer achter de rug, maar wij zitten er nu middenin. Op Eerste Kerstdag hopen we u weer ’s morgens vroeg wakker te maken met Kerstliederen en op Eerste Kerstdag begeleiden we de morgendienst. De muzikanten die u op Eerste Kerstdag met prachtige klanken wakker hebben gespeeld – en dus hun eigen warme bed al heel vroeg hebben verlaten – waren Renze de Boer, Mirjam Bronsema, Gosse de Boer, Richtsje de Boer, Ans Kroes, Jinke van der Bij, Johan Wedzinga en Meinte Jongsma. Ja, ook met een klein groepje kun je heel mooie muziek laten horen, zeker in de Kerstnacht. Allemaal drukte dus, maar heel mooi om te doen. De Kerstmuziek verveelt nooit en heeft altijd wat te zeggen.

Het is inmiddels 2020. Het muziekkorps wenst u en iedereen die u lief en dierbaar is alle goeds toe voor dit nieuwe jaar en vooral een goede gezondheid. En wij hopen ons ook dit jaar regelmatig weer te laten horen. We bestaan dit jaar 99 jaar en we gaan natuurlijk de 100 halen.