Het jaar 2024 is van start gegaan. We hebben er zin in om er een mooi muzikaal jaar van te maken.

Maar eerst nog even een kleine terugblik.

Eind november hebben we Sinterklaas in gehaald, al spelend op de feestwagen.

Op 16 december hadden we een mooi feest. Eise Huizinga, onze solo alt, mocht samen met zijn vrouw vieren dat het 60 jaar geleden was dat ze in het huwelijksbootje zijn gestapt. Ter gelegenheid hiervan werden wij, naast de familie en vrienden, uitgenodigd voor een etentje in het Witte Huis in Donkerbroek. Uiteraard hebben wij hen muzikaal gefeliciteerd door middel van het spelen van het “Lang zullen ze leven” , nummer 60 uit het koralen boekje ( nummer 60 vonden we wel toepasselijk voor het 60 jarig jubileum) en natuurlijk een paar feestnummers uit de party hits.

Op 17 december hebben we een mooi kerstconcert gegeven in samenwerking met het jeugdwurk Stuif’s in. Margreet Wiersma vertelde het kerstverhaal en de kinderen beelden het uit. Dit werd afgewisseld door mooie kerstmuziek, door ons uitgevoerd en samenzang met het aanwezige publiek. Ook aan de innerlijke mens werd gedacht. Naast koffie en thee kon er worden genoten van chocolademelk, lekkere koeken en kerstbrood. Het was een heel mooi concert.

Op eerste kerstdag is een deel van de leden vroeg opgestaan om jullie als dorpsbewoners wakker te maken met kerstkoralen. Daarna konden ze nog even naar huis om op te warmen en te verkleden want ook op deze eerste kerstdag hebben we de kerkdienst mogen begeleiden.

Op zaterdag 30 december hebben we nogmaals een serenade gebracht. Ditmaal aan het bruidspaar Stienstra. Zij vierden bij Van der Valk Hotel Drachten dat ze 50 jaar getrouwd waren.

Na een korte kerstvakantie begonnen we op 4 januari met een halve repetitie. De tweede helft was bestemd voor de nieuwjaarsborrel, want we willen niet alleen mooie muziek maken. Het sociale aspect staat bij ons ook hoog in het vaandel.

Op het moment waarop dit stukje geschreven wordt is het eerst volgende wat op de agenda staat de “open repetitie”. Een aantal oud muzikanten hebben hiervoor een uitnodiging gehad. Maar een ieder die interesse heeft in de brassband was van harte welkom om te komen luisteren of mee te spelen.

Eind januari houden we onze jaarvergadering. Op 3 februari doen we mee aan het Smalingerland festival dit jaar gehouden in Oudega. Op 16 maart staat het dubbelconcert met “Looft den Heer” uit Garyp op de agenda.  Het concert zal dit keer in Garyp plaatsvinden.

Het eerstvolgende moment dat u ons weer kunt horen spelen in eigen dorp is op 1e paasdag. Dan zullen we de dienst weer begeleiden.