Voor een muziekkorps zijn de maanden november en december meestal mooi maar ook erg druk (Sinterklaas, Kerst met een concert, begeleiding van de kerkdienst en nog wat meer activiteiten) en deze drukte begon voor ons vorig jaar direct na de zomervakantie. Want in september was het dorpsfeest waarin wij ook weer een aandeel hadden.

Daarom is er meestal in januari van het nieuwe jaar sprake van een soort van wintermoeheid. We moeten dan echt weer op gang komen en wennen aan het normale ritme.

Met de temperaturen deze “winter” kun je misschien moeilijk spreken van wintermoeheid, wellicht moeten we daar met het veranderen van het klimaat nog eens een ander woord voor bedenken.

In maart doen we mee aan het Smallingerland Festival en aan een concours. Voor beide evenementen zijn we druk aan het oefenen.

Zo hadden we zaterdag 16 februari een studiedag vanaf 9 uur tot ongeveer 1 uur. Er werd fanatiek geoefend onder leiding van onze eigen dirigent Chris van der Veen en van  een andere dirigent, Herman Sibma. En onze eigen muzikant Rik Pietersma leidde de bassen.

Na al de inspanningen hadden we nog een heerlijk diner, waarvan we allemaal heel erg konden genieten.

Op deze foto zijn we druk aan het studeren onder leiding van Herman Sibma. Let vooral op maar liefst 5 bassen, een zeer imposant gezicht en een geweldige basis voor de andere muzikanten.

Minke de Boer heeft ons tijdelijk verlaten en dat vinden wij, en vooral Rik natuurlijk, jammer. Ze is voor haar studie een aantal maanden in Spanje. Maar gelukkig had de familie Pietersma nog een ander talentvol gezinslid en het is prachtig dat Ewout de plaats van Minke heeft ingenomen.

Als u een boekje van ons hebt gekocht met de kortingsbonnen dan bedanken wij u daar hartelijk voor. Wij kunnen het geld goed gebruiken, want vooral onze instrumenten zijn  erg duur.  En vergeet  niet de bonnen in te leveren bij de winkels/ondernemers, want dan kunt u gemakkelijk uw investering van € 5,- er weer uit halen.