Afgelopen januari hebben we een open repetitie gehouden waarbij iedere belangstellende van harte uitgenodigd was om te komen luisteren of mee te komen spelen. Hier hebben twee muzikanten daadwerkelijk gebruik van gemaakt en zij doen nu enthousiast mee! We verwelkomden Welmoed op cornet en Jan op besbas. Ook komt voormalig lid Janneke het weer proberen. Hier zijn we ontzettend blij mee want hoe meer muzikanten hoe leuker het wordt om samen muziek te maken!

Twee van onze solocornetblazers zijn op les gegaan om nog beter te leren musiceren. Dit komt niet alleen henzelf ten goede maar ook wij als korps profiteren hier natuurlijk van, super! Maar om een goede blaastechniek onder de knie te krijgen werd aan één van hen het advies gegeven om voorlopig even geen hoge noten te blazen. Daarom is deze muzikant tijdelijk verhuisd naar de achterste rij om derde cornet te spelen. Dat is net zo goed een belangrijke partij maar, waarbij in het algemeen in een wat lager register wordt gespeeld. Door deze wisseling ontstond er wel een vacature bij de solocornetisten. Gelukkig is voormalig lid Anja, bereid om ons te komen helpen! Wat fijn dat er mensen zijn die willen bijspringen als het nodig is.

Op 3 februari reisden we af naar Oudega om mee te doen aan het Smallingerland Festival, wat deze keer georganiseerd werd door “Looft den Heer”. Daar hebben we een viertal stukken ten gehore gebracht met als rode draad ‘water’. Onze dirigent wist de stukken mooi aan elkaar te praten en deelde daarbij flesjes water uit aan het publiek. Na afloop kregen we een mooi juryverslag met daarin complimenten en punten waar we aan kunnen werken. Het was een mooie avond.
Als u dit leest, hebben we ons optreden in Garyp ook gehad. Op het moment van schrijven zijn we daar nog druk voor aan het oefenen tijdens de reguliere repetities en een extra repetitie.

De eerst volgende keer dat u naar ons kunt komen luisteren is op 1e paasdag. Dan zullen we de kerkdienst begeleiden. Tijdens 4 mei zullen we ook onze bijdrage weer leveren aan de dodenherdenking en op zondag 26 mei staat er een koffieconcert gepland waarbij ook de kinderen van school, die muzieklessen hebben gevolgd, mee zullen doen. Dus zet die datum alvast in uw agenda.