Op zaterdag 23 november houden wij weer een KROEGCONCERT in Café Aans. Evenals de voorgaande keren belooft het weer een mooi concert met een prachtig afwisselend programma te worden, waarbij u natuurlijk allemaal van harte welkom bent. Het concert begint om 20.00 uur. Het thema is POPMUZYK en noch folle mear.
Naast de brassband werken aan het concert mee onze eigen jeugdmuzikanten. Voor 4 van hen, Finnie, Wieke, Levina en Marije, heeft hun muziekleraar Johannes Reijenga een mooi muziekstuk geschreven, rekening houdende met de ervaring en de kwaliteiten van deze dames. Hoe gaaf is het dat er speciaal voor jou, als jeugdige muzikant, een muziekstuk is geschreven. De titel van het nummer is “4 DAMES”. De dames zijn al druk aan het oefenen. Het is dus een echte wereldpremière en dat wilt u toch niet missen? U zult er vast van gaan genieten.
Daarnaast wordt aan het concert medewerking verleend door Petra & Marjan, sjongers en Arend Jan, gitaar, die zowel apart als met het muziekkorps op zullen treden.
De toegang is geheel gratis. Wel is er, ook weer zoals u van ons gewend bent, een verloting met mooie en/of lekkere prijzen. Dus neem wel even uw beurs (met inhoud) mee. Wij ontmoeten u graag op 23 november.

Bonnenboekjes

Evenals de voorgaande jaren komen wij ook dit jaar weer bij u langs met deze boekjes, waarin u ongeveer 50 kortingsbonnen aantreft van winkels/bedrijven in de buurt. We verkopen de boekjes voor € 5,-. U steunt daarmee het muziekkorps maar u kunt het bedrag zelf gemakkelijk terug verdienen door gebruik te maken van de kortingsbonnen. Sterker nog, u kunt gemakkelijk meer dan uw inleg terug verdienen. En u kunt ook weer mee doen aan de verloting die hoort bij de bonnenboekjes, dat is bij de prijs inbegrepen. Dus nog weer een extra kans voor u. Mochten we niet bij u aan de deur zijn geweest en wilt u ons toch op die manier steunen dan kunt u altijd bellen met Jan de Boer, telefoon 342307, dan zorgt hij dat u alsnog een boekje kunt kopen.

De Nije Kompe

Door een verandering in het beheer daarvan moeten wij nu zelf voor het schoonmaken van o.a. de vloer na de repetities te zorgen. Er komt namelijk tijdens de repetities nogal eens wat vocht op de vloer terecht. Niet dat het nou direct een heel zwembad wordt, maar er wordt toch heel wat vocht geproduceerd dat natuurlijk weer uit het instrument moet. En daarvoor hebben we op het instrument kleine klepjes die je open kunt zetten, waarna je het vocht uit het instrument kunt blazen. En dat vocht belandt dan, naast het zweet dat we tijdens het spelen produceren, op de vloer. Dat schoonmaken doen wij natuurlijk met plezier. Het is soms nog even wennen, maar al het gereedschap is er. En dan blijken sommige muzikanten, zoals u op de foto kunt zien, onvermoede kwaliteiten te hebben.
Gelukkig blijft Aize zorgen voor de koffie en thee tijdens de pauze, dat is en blijft dus in zijn goede vertrouwde handen.