We hadden de eerste plannen al weer gemaakt want je moet als muzikant altijd iets hebben waar je naar uitziet en waar je voor studeert. Dat stimuleert. We zouden een koffieconcert geven op 1 november en we waren al een beetje bezig met ons 100-jarig jubileum volgend jaar. Maar helaas, alles staat weer even stil, tenminste op het moment dat de kopij moet worden ingeleverd. Wellicht is het al weer anders wanneer de Barte bij u in de brievenbus ligt.

De repetities staan ook even stil, maar we kunnen natuurlijk zelf wel thuis studeren. Dus als u muziek vanuit een woonhuis bij u in de straat hoort dan weet u : daar woont een muzikant. Ook op Kerstmorgen bent u gewend dat wij u vrolijk wekken met onze muziek, maar of dat er dit jaar van komt weten we dus ook niet. En dus ook niet of we een kerkdienst met Kerst kunnen begeleiden.

Elk jaar is het weer spannend of Sinterklaas ook daadwerkelijk komt. Maar dit jaar wordt het wel heel erg spannend. Als variant op het liedje “Zou de goede Sint wel komen nu hij ’t weer zo lelijk vindt ?” zou je nu kunnen zingen “Zou de goede Sint wel komen nu hij de pandemie zo lelijk vindt ?” En Sint is al op leeftijd, dus hij moet helemaal oppassen. Wees gerust, hij zal ongetwijfeld ook in Drachtstercompagnie de kinderen (en de oudere kinderen) niet overslaan maar of wij hem ook feestelijk in kunnen halen met onze fraai opgetuigde pakjeskar is nu voor ons als muzikanten nog even de vraag.

Ons 100-jarig jubileum hopen we volgend jaar te vieren. Ook daar valt nu dus nog weinig over mee te delen. Feit is in elk geval dat we dan 100 jaar bestaan. En we hebben ook wel plannen, maar wat we precies gaan doen houden we nog even een beetje geheim. Om u er al vast attent op te maken hebben we deze keer een foto uit de oude doos geplaatst. Die foto is in de jaren ‘20 van de vorige eeuw genomen. Uit de instrumenten blijkt dat het toen min of meer een combinatie was van een brassband en een fanfare. Er is een waldhoorn te zien, die komt niet voor in een brassband en er zijn in verhouding veel bugels, terwijl er in een brassband slechts 1 bugel is. Maar er is b.v. geen saxofoon, die zou in een fanfare wel gebruikelijk zijn. Nu zijn we al jaren een brassband met dus alleen een bezetting van zogenaamde koper-instrumenten. Niet dat de instrumenten echt helemaal van koper zijn hoor, maar je blaast ze wel allemaal aan op dezelfde manier via het mondstuk. En dat mondstuk is op een bas natuurlijk veel groter dan op een cornet. De enige uitzondering vormt het slagwerk, dat is echt nog handen – en voetenwerk en onze huidige jonge slagwerker Mart is daar al heel handig in.

Op onze website www.brassbandhalleluja.nl vindt u onder de kopjes Nieuws, Onze band en Foto en Video nog veel meer foto’s, zowel van recente activiteiten als van vroeger.

Als u ons hebt gesteund door het meedoen met de Rabo ClubSupport actie dan willen wij u daar graag voor bedanken. Wij kunnen het geld, zeker in deze tijd, heel goed gebruiken.

Rond deze tijd van het jaar bent u ook gewend dat wij bij u langs komen om de boekjes met de kortingsbonnen aan u te verkopen. Die actie komt wel, maar we hebben deze actie om diverse redenen enige maanden uitgesteld. Maar wees gerust, we komen zeker langs en dan kunt u weer gebruik maken van de kortingsbonnen.