Tijdens het dorpsfeest hebben we tevens de periode met onze dirigent Chris van der Veen afgesloten. Chris heeft van januari 2017 tot en met de feestavond op 8 september 2022 voor ons korps gestaan. Omdat we Chris niet met lege handen naar huis wilden laten gaan, hebben we hem een leuke herinnering meegeven. Chris is een man van de tijd, hij hield graag zijn oog op de klok. Daarom hebben we hem op de laatste repetitie een klok met op de achtergrond een afbeelding van een euphonium en de tekst “Bedankt voor de leuke tijd” cadeau gedaan. Hopelijk heeft deze een mooi plekje in zijn woning gekregen.

We hopen dat jullie hebben genoten van onze aanwezigheid tijdens het dorpsfeest. Allereerst met BRYK op de donderdagavond waar we samen met het toneel en de band het programma hebben verzorgd. Vervolgens waren we te beluisteren en te bekijken op de feestwagen.  Muziek om de optocht extra gezelligheid mee te geven, dat bent u wel van ons gewend. Naast een feest voor het oor waren we deze keer ook een feest voor het oog. Want wat hadden we een mooie wagen gemaakt.  De verwijderde kerkbanken vanuit de kerk zijn als zetels op de wagen bevestigd en dit was de inspiratiebron om een kerk van de wagen te maken. De nonnen- en  monnikenpakken die we droegen maakten het plaatje compleet. De jury was het met ons eens dat we een mooie wagen hadden en beloonde ons met een 3e prijs.

Maar na het dorpsfeest is het tijd om vooruit te kijken. We gaan van start met onze nieuwe dirigent, Gerben Dijkstra uit Dokkum. Gerben is al ruim 30 jarig actief als dirigent. In het dagelijks leven werkt Gerben bij Dam beton in Akkrum. Muziek is voor hem een uit de hand gelopen hobby. Het bespelen van de bugel ging op een gegeven moment over naar het dirigeren van verschillende korpsen. Afgelopen zondag 6 november, tijdens ons koffieconcert heeft u al kennis kunnen maken met Gerben. Als u dat gemist heeft dan nodigen we u uit om onze site en sociale media in de gaten te houden voor optredens die nog meer op het programma staan.

Graag willen we jeugd (en ook ouders en andere dorpsgenoten) enthousiast maken voor het bespelen van een instrument. Daarom gaat in samenwerking met de Frissel het jeugdproject weer van start. Vanaf februari krijgen de leerlingen 5 weken lang, iedere woensdagochtend les van muziekleraar Johannes Reienga. Daarna wordt het project afgesloten en mogen de kinderen tijdens een koffieconcert, natuurlijk in samenwerking met het korps, hun vorderingen ten gehore brengen. Voor de leerlingen die de smaak te pakken hebben is er de mogelijkheid om daarna les te volgen bij Reienga en later door te kunnen stromen naar het korps. Want samen muziek maken is toch wel zo leuk. Ook onze oudere dorpsgenoten die altijd al eens hebben willen leren om een instrument te bespelen kunnen zich bij ons melden.

Binnen ons korps is er ook het één en ander veranderd. Daarbij is de dirigent al genoemd. Ook hebben we met studenten te maken die uitvliegen naar elders in het land. Dat betekent aan de ene kant een lege plek maar aan de andere kant biedt het ruimte voor nieuwkomers en herintreders.

Misschien heb je eerder bij ons of elders een koperblaasinstrument bespeeld en lijkt het je leuk om dat op te pakken. Dan ben je van harte welkom om een samen met ons te kijken naar de mogelijkheden. We brengen je graag een instrument en houden een stoel vrij op de donderdagavond, waar je in een warm gebouw gezellig kunt zitten.  Voor vragen en aanmeldingen kunt je ons mailen, info@brassbandhalleluja.nl Wees welkom.