We zijn lekker druk bezig.

Op 14 november hebben we meegedaan aan het jaarlijks terugkerend Smallingerlandfestival, wat dit jaar in Oudega werd gehouden en werd georganiseerd door Apollo Foarut. We hebben een afwisselend en mooi  programma ten gehore gebracht bestaande uit een koraal uit het rode koralenboekje, Visions met als solisten Johan op Euphonium, Loes op bugel, Meinte op Bas en Joop op escornet. We hebben het optreden afgesloten met Sway, een bekend swingend nummer van Michael Bublé. Jurylid, Sytse van der Hoek, was lovend over ons optreden, l valt er wel wat winst te behalen door zachter te spelen in de zachte gedeeltes. Dus er is werk aan de winkel. Deze muziekstukken vormen ook een onderdeel voor ons thema concert “de Zwarte markt” van 4 november. Op het moment dat u dit leest, hebben we dat al uitgevoerd en hopen we dat u van dit spektakel heeft genoten.

We hebben hulp van een aantal muzikanten buiten onze vereniging. Daar zijn we erg blij mee omdat er anders gaten vallen in de bezetting van de te spelen partijen. Maar we zouden graag zien dat de lege plekken permanent worden opgevuld. Daarom een oproep aan u, en met name ook aan oud muzikanten, om zich bij onze gezellige vereniging te melden en mee te spelen.

Heb je jarenlang niet meer gespeeld, geen probleem, door te oefenen komt de souplesse weer terug. Zonder nieuwe aanwas komt het voortbestaan van de brassband in gevaar. Dus zit je nog te twijfelen? Wacht niet langer en kom op donderdagavond 19:30 naar de “Nije Kompe” Smidswei 3. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons op nemen via info@brassbandhalleluja.nl. Op 18 januari 2024 hopen we ook een open repetitie te houden dus zet deze datum vast in de agenda en volg onze berichtgeving ook op facebook.

Kinderen en andere belangstellenden die les willen volgen, kunnen zich ook bij ons melden. De brassband subsidieert de muzieklessen van Johannes Reijenga, informeer gerust naar de mogelijkheden.  De kinderen kennen Johannes al via het schoolproject. Maar ook de oudere jeugd of volwassenen kunnen les volgen want je bent nooit te  oud om te leren.

Weet u iemand die mogelijk bij onze brassband wil spelen, dan stellen we het zeer op prijs als u onze oproep aan hen kenbaar maakt.

Zondagmiddag 17 december om 16:00 houden we een kerstconcert in de kerk in samenwerking met de kinderen van de basisschool. 1e Kerstdag gaan we traditiegetrouw door het dorp met het spelen van kerstliederen in de vroege ochtend. Later op diezelfde ochtend verzorgen we de begeleiding van de samenzang tijdens de kerkdienst.