Ook de afgelopen maanden hadden wij weer een aantal zeer verschillende activiteiten.

Het 25-jarig huwelijk van Meinte en Inge hebben wij natuurlijk graag opgefleurd met onze muziek.

De resultaten van de verloting die behoort bij de verkoop van onze bonnenboekjes zijn wij u ook nog schuldig. De prijzen werden gewonnen door : L. Hiemstra te Opende, eerste prijs € 100,-; M. Pama te Opende, tweede prijs € 75,- en M. de Boer te Drachtstercompagnie derde prijs € 50,-. Allemaal van harte gefeliciteerd. De prijswinnaars hebben allemaal hun prijs gekregen en het geld zal inmiddels wel zijn uitgegeven. Had u dit jaar geen prijs ? Probeer het gewoon weer als we weer bij u komen met de bonnenboekjes, als u gebruik maakt van de kortingsbonnen hebt u de prijs voor de aanschaf van het boekje er in elk geval zo maar uit.

We besloten de maand juni deze keer heel anders in te vullen dan gebruikelijk. Normaliter hebben wij op donderdagavond onze repetitie maar dit jaar zijn we 2 keer op een donderdagavond naar 2 verzorgingstehuizen in Drachten geweest om daar een mooi concert te geven met overwegend voor de bewoners populaire muziek. In de Rispinge en de Wiken hebben ze dat zeer op prijs gesteld. En voor ons was het ook weer eens iets anders.

Op 13 juni hadden we ons gebruikelijke solistenconcours. En het is altijd mooi om te constateren met welk een gezond fanatisme dan om de bekers wordt gestreden. En onze jongste leden, Levina (cornet), Marije (cornet) en Mart (slagwerk), waren ook van de partij. Heel dapper dat jullie mee hebben gedaan. De beker bij de jeugdmuzikanten die nog niet in het grote muziekkorps spelen werd gewonnen door Jardi Wester (bariton). De beker bij de jeugd die al wel in het grote muziekkorps speelt werd gewonnen door Tya de Boer (cornet). En de beker bij zeg maar de rest werd gewonnen door Ans Kroes (bariton). Vanaf vorig jaar mogen de bekers worden gehouden en zijn het geen wisselbekers meer die je dus steeds weer moet inleveren. Jardi en Tya zijn al bezig een aardige verzameling op te bouwen.

Op de foto een zeer verrassende groep tijdens het solistenconcours, bestaande uit heit Gosse de Boer en de dochters Richtsje, Wieke en Marije, allemaal op cornet. Wat een rijkdom. Wellicht moeten we er bij het solistenconcours nog een vierde beker aan toe voegen, die voor het verrassendste optreden. Dan was, als ik het voor het zeggen zou hebben, die beker zeker op de schoorsteenmantel van de familie De Boer terecht gekomen.

Ook in de muziek kun je diploma’s halen. En onze jeugd is daar hard mee bezig. Het eerste diploma is het A-diploma. Dat is dit jaar gehaald door Jardi Wester en Wieke de Boer, beide met heel goede cijfers. Van harte gefeliciteerd daarmee en, als het enigszins kan, nu door naar het B-diploma. Tijdens de bbq zijn Jardi en Wieke nog even in het zonnetje gezet en ontvingen ze een kleine verrassing.

Wij hebben het seizoen, zoals gebruikelijk, afgesloten met een heerlijke bbq, deze keer geregeld door Ans. En het grasveld voor de boerderij van Gosse leent zich uitstekend om zoiets te houden. Er was voldoende salade, vlees en drinken, dus wat wil je nog meer. De jonge jeugd en de oudere jeugd vermaakte zich zeker en we leerden ook nog hoe je de fla-fla-flis doet op de trampoline, zonder dat je een arm of been breekt of tanden uit je mond verliest. En aan het eind, bij het prachtige kampvuur, kwamen de verhalen los. En zo bleef het nog heel lang gezellig.