Het is inmiddels september. De vakantie zit er voor de meesten mensen weer op, tijd om fris en fruitig aan het muzikale seizoen te beginnen. Maar eerst blikken we nog heel even terug op de laatste week van het afgelopen seizoen.

In deze week, voor onze zomerstop hadden we nog twee activiteiten op ons programma staan: ons jaarlijks solistenconcours en de afsluitende barbecue. Deze activiteiten bezorgden ons als muzikanten twee leuke avonden.

Het muziekconcours werd gehouden in het MFC. Daar mochten we gebruikmaken van de gezellige ruimte. Pieter Postma stond deze avond achter de bar en voorzag ons van koffie / thee en een drankje.  Alle aanwezige leden hebben mee gedaan met dit concours, alleen als solist of als duo / trio of andere samenstelling. Er viel ook een heuse beker te winnen, één in de categorie jeugd en één in de categorie volwassenen. We werden als muzikanten beoordeeld door onze kundige dirigent die ons op diverse punten beoordeelde. Niet alleen de moeilijkheidsgraad van het stuk, de klank en intonatie werden meegenomen in de beoordeling maar ook de presentatie van het te spelen werk. Dat laatste was wel even wennen voor de meesten. Sommigen schudden zo even een leuke presentatie uit de mouw terwijl dit voor anderen wat zweetpareltjes opleverde. Iedere deelnemer werd door Germ kundig beoordeeld en kon rekenen op een woordje van opbouwende kritiek. De prijs voor de jeugd ging dit keer naar ons jongste lid: Marije de Boer. Petje af voor Marije. Bij de volwassenen viel een act in de prijzen van een ensemble van drie cornetten en een melodisch slagwerker. Goed gedaan dames! Naast deze optredens was er ook een bijzonder optreden van drie bassen. Zij speelden samen een mooi koraal. Dit was bijzonder omdat je niet vaak een trio van bassen hoort spelen.

De dag daarop hadden we opnieuw een leuke avond, dit maal een BBQ. Deze was georganiseerd door Jan Anne en Mirjam. Opnieuw stelde Mirjam haar tuin beschikbaar zodat we een gezellige locatie hadden voor de BBQ. Daarna volgde de welverdiende zomerstop.

En nu is dus het nieuwe seizoen begonnen. We kunnen meteen vol aan de bak want in oktober doen we mee aan het Smallingerlandfestival  waar we ons zullen meten met andere korpsen binnen de gemeente. Maar ook u kunt al een aantal data in uw agenda zetten want op 4 november organiseren we een themaconcert in het café en op 17 december geven we een kerstconcert. Ook op 1e kerstdag zullen we weer van ons laten horen door de kerkdienst te begeleiden.

Dan is er ook ander goed nieuws te melden. Niet alleen heeft ons jongste lid Marije een prijs in de wacht gesleept met het solistenconcours, ook heeft ze haar A diploma gehaald. Goed gedaan Marije!

We kunnen u vertellen dat wij zin hebben in het nieuwe seizoen;  samen muziek maken en genieten van elkaars gezelschap tijdens de koffie en bij de nazit. We kunnen ons heel goed voorstellen dat u hier ook deel van uit wilt maken. En dat kan! Kom gewoon naar de repetitie, iedere donderdag om 19:30 in de Nije Kompe.  U kunt, of jij kunt ook contact opnemen via whatsapp ( naar de voorzitter Gosse of één van de leden) en via onze site brassbandhalleluja.nl

Maar ook al bent u zelf niet muzikant,  u kunt ons ook op een andere manier helpen. Als lid van de Rabobank kunt u In september bij de Rabobank Club Support actie op ons stemmen. Voor iedere stem die op ons uitgebracht wordt sponsort de Rabobank ons met een geldbedrag. Met dit geld kunnen wij nieuwe muziek aanschaffen en (jonge) muzikanten sponseren bij hun muziekopleiding. Er kan gestemd worden van 4 t/m 26 september. Kunnen we ook op uw stem rekenen?