Afgelopen maart hebben we een concert gegeven. Gelukkig konden we, na enige onzekerheid toch weer in het cafe terecht. We kijken terug op een mooi concert met een informeel karakter. Het was, zoals degenen die aanwezig waren wel weten, een dubbel concert met Looft den Heer uit Garyp. Maar eigenlijk kunnen we wel zeggen dat het een trippel concert was want de kinderen van het schoolproject mochten ook laten horen wat ze van meester Johannes Reijenga hadden geleerd.  Ze hebben samen met hem een aantal liedjes gespeeld maar ook met het grote korps. Vol enthousiasme werd er gespeeld. Als dit de voorbode is van hoe deze kinderen in de toekomst in het korps spelen dan belooft dat heel wat moois. Ook werd de bijdrage van Garyp op prijs gesteld. Voor de dirigent van Garyp, Erik van de Veen, was het bekend terrein omdat hij voorheen voor ons korps heeft gestaan.

Het is misschien wel even leuk om te vertellen hoe zo’n dubbel concert tot stand komt.  Er wordt door het bestuur een planning gemaakt voor de te geven optredens. De planning bevat het begeleiden van kerkdiensten, koffieconcertjes, festival, concours, kroegconcert en dus ook een dubbelconcert. Vaak worden de connecties van de bestuurs- en korpsleden gebruikt om de samenwerking te zoeken met een ander korps. Dit keer had een van de bestuursleden het jaar er voor meegedaan met het reüniekorps van Looft den Heer uit Garyp, die 125 jaar bestond. Daar zag ze leden van haar ‘oude’ club en dat was een goed weerzien. Zo ontstond het idee om iets samen te doen. Het contact werd gelegd en het idee enthousiast ontvangen en zo ontstond de samenwerking.

Op 4 april werd er door de diaconie een broodmaaltijd georganiseerd voor de senioren. Wij hebben met een 7 tal leden de muzikale omlijsting verzorgd. “Daar Juicht een toon, daar klinkt een stem” en andere paasliederen hebben we samen met de aanwezige mensen gespeeld en gezongen. Ook hebben we paasliederen als intermezzo ten gehore gebracht. Als dank voor de bijdrage mochten we een hapje mee eten en genieten van al het lekkers dat op tafel stond. En als klap op de vuurpijl gingen we naar huis met heerlijke chocolaatjes. We doen dit soort dingen graag. Maar dit jaar werd er wel een wens bij de organisatie neergelegd. We wilden wel komen spelen, mits er echte boter op tafel zou staan om de boeren te ondersteunen. De organisatie bleek bereid om deze wens in te willigen want er stond inderdaad echte boter op tafel. 😊

Als u dit leest hebben we dodenherdenking inmiddels gehad. Daar hebben we ook onze medewerking, zoals ieder jaar, aan verleend. Onze es-cornet speelde daarbij de Last Post.

Wat nog komt dit seizoen is het begeleiden van de eredienst op 1e pinksterdag en een koffieconcert op 25 juni na de dienst. Zet deze data al vast maar in uw agenda.

We hebben er al eerder aandacht aan besteed maar het lijkt ons goed om het nogmaals onder uw aandacht te brengen. Om mooie muziek te kunnen blijven maken als brassband  zijn we natuurlijk afhankelijk van muzikanten. We zouden er zeker nog wel een paar bij kunnen gebruiken. Heeft u of heb jij eerder een koperblaasinstrument bespeeld en vindt u / vind jij het spelen in de band mooi dan zijn we op zoek naar u / jou. Neem contact op met de voorzitter Gosse de Boer of mail naar info@brassbandhalleluja.nl Maar gewoon op donderdagavond tussen 19:30 en 21:30 op onze repetitie komen is ook prima. Je hoeft geen eigen instrument te hebben om mee te kunnen spelen. (melodisch) Slagwerkers zijn ook van harte welkom.

De kinderen op school hebben in de afgelopen periode blaasmuzieklessen gehad en kunnen deze weg nu vervolgen met privé muzieklessen van Johannes Reijgenga. Heeft u uw kind al aangemeld? Bent u of jij zelf ook geïnteresseerd in muzieklessen? Ook dan kun je contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Wist u dat muziek maken een positief effect op het brein heeft?  Emotie, motoriek, geheugen en het taalcentrum worden (tegelijk) aangesproken. Deze prikkels zijn erg goed voor de vitaliteit van het brein. Muziek maken maakt de mens socialer en prettiger. Muziek maken is goed voor de sociale ontwikkeling, zeker als het ook nog in groepsverband is. Je leert samen te werken. Onderzoek heeft uitgewezen dat langdurig muziekonderwijs een positieve invloed heeft op vaardigheden zoals planning, zelfbeheersing en concentratievermogen. Een muzikaal brein is sneller in staat om in oplossingen te denken. Bij het maken van muziek komen er stofjes vrij, endorfine en dopamine waardoor we ons prettiger voelen.

Muziek maken is het mooiste wat er is en iedereen kan het leren. Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Kijk op onderstaande link.

https://onlineproduceren.nl/muziek-maken-5-redenen-waarom-het-zo-goed-voor-je-is/

Meld je vandaag nog bij ons aan voor muzieklessen of  kom gezellig bij onze brassband spelen.