In de Barte mei 2020

Smallingerland Festival.

Nog net voordat we helaas de muziekrepetities moesten stopzetten deden we mee aan het Smallingerland Festival dat deze keer in Rottevalle werd gehouden. We kregen van de jury over het algemeen een heel positieve beoordeling. Speciaal werd in het juryrapport nog genoemd onze jonge slagwerker Mart Geerligs, die voor de eerste keer mee deed. En hij deed het ook prima.

 

Schoolproject.

IMG 2009

 

Op 28 februari zijn we weer gestart met het muziekproject op De Frissel. Het was de bedoeling dat groep 6 weer 5 keer een muziekles kreeg en die lessen daarna op 3 april af zou sluiten met een klein concert. We hebben 3 keer les kunnen geven maar daarna moest de school helaas sluiten en konden we met dit project ook niet verder. Maar mogelijk kunnen we het in de toekomst nog afmaken.  Op de foto ziet u hoe enthousiast de leerlingen waren. Ook het bekende marsje door de school kon gelukkig nog worden gehouden. En doordat de leerlingen voldoende afstand hielden raakte er ook niemand een tand kwijt.

Maar leerlingen van groep 6, als jullie het leuk hebben gevonden om even op een muziekinstrument te spelen dan kan dat natuurlijk nog steeds. Mocht je zin hebben om er verder mee te gaan dan kun je contact met mij (Wander Hoen) opnemen, dan regel ik het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

06 53 24 01 92). Meester Johannes Reijenga geeft nu in deze periode ook digitaal les. En ouders, ik wil graag met u doornemen wat de muzieklessen gaan kosten en welke subsidie-mogelijkheden er daarvoor zijn.

 

Artistieke kwaliteiten.

Nu we geen repetities hebben worden we natuurlijk wel geacht thuis te oefenen. Van onze dirigent ontvangen we wekelijks instructies daarvoor. Maar ook een behoorlijk aantal muzikanten is via de groeps-app zeer creatief bezig. Het begon met Ans, Renze en  Mirjam die een stukje van hetzelfde Kerstlied speelden. Gosse won nog een prijs met het voorspellen van een lied dat gespeeld zou worden door onze dirigent, maar hij startte wel te vroeg, dus mogelijk volgt nog een diskwalificatie. Rik bespeelde maar liefst 4 instrumenten, Renze, Minke en Rik (2x) lieten zich horen, Gosse ontroerde ons met zijn spel op de mondharmonica,  Wieke en Marije voerden een prachtige sister-act op, Alex en Mart lieten zich op het slagwerk horen en Sietse op de trekker-claxon, Ans pakte na jaren haar gitaar er weer bij, Leffrie speelde met zijn drieling-broers, waarbij het opviel dat ze alle 3 hetzelfde behang en hetzelfde schilderijtje aan de muur hadden en zo konden we van elkaar genieten. Wellicht komen al die artistieke uitingen nog eens op onze website.  

 

Muziekproject op De Frissel

Evenals vorig jaar zijn de muzieklessen voor groep 6 weer begonnen. De lessen worden gegeven door muziekleraar Johannes Reijenga en de instrumenten zijn geregeld door het muziekkorps. Het is heel mooi dat die samenwerking met de school er is.

IMG 2009

Op de foto’s ziet u de jeugd in volle actie. Het valt eerst niet mee  om een toon uit het instrument te krijgen, maar na enige oefening lukte dat toch vrij snel. En alle leerlingen willen natuurlijk de toon produceren die het langste duurt. Dat is een mooie wedstrijd en daarbij leer je letterlijk goed met je adem om te gaan.

De lessen worden op 3 april afgesloten met een klein concert in de school.

 

 

 

 

In de Barte maart 2020

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we hebben al weer een mooi programma in het vooruitzicht. Zo doen we weer mee aan het Smallingerland Festival en ook laten we ons weer horen op het Spiker Festival in Ureterp.

Maar we moeten natuurlijk ook tijd maken om de zaken van het afgelopen jaar door te spreken en daarvoor hadden we op 6 februari onze jaarvergadering. Daar zien we elk jaar weer naar uit want dat betekent dat we heerlijke koeken bij de koffie/thee krijgen en dat er bitterballen en andere vette maar overheerlijke lekkernijen aan het einde zijn.

Mirjam had weer een geweldig jaaroverzicht op papier gezet en dat werd door Ans prachtig en in stijl voorgedragen. De kascommissie (Sjoukje en Alex) was zeer tevreden over de manier waarop penningmeester Gosse de zaak had bijgehouden. De financiën zien er goed uit, ook dankzij de onmisbare steun van onze donateurs en van degene die als lid van de Rabobank op ons hebben gestemd, zodat wij ook uit die hoek een bijdrage hebben gekregen.

Verder verliep alles heel gezellig en in goede harmonie. Hoe kan het ook anders bij een muziekkorps.

IMG 1965

Uit de foto blijkt dat de senioren van de familie De Boer (3 generaties in ons muziekkorps en dat is prachtig) het geheel met een bijpassend drankje nog eens rustig  doornemen en, zowel het drankje als wat besproken is, rustig op zich in laten werken.

Op de ledenvergadering werden ook de gelukkigen getrokken die met de verloting, behorende bij ons boekje met kortingsbonnen, een prijs hebben gewonnen. De eerste prijs € 100,- ging naar W. Lindeboom te Drachtstercompagnie. De tweede prijs € 75,-   ging naar S. Couperus te Drachtstercompagnie. De derde prijs € 50,- ging naar G. van Doezum te Opende.

Degene die een boekje heeft gekocht bedanken wij hartelijk voor de steun aan ons. Hebt u deze keer niets gewonnen met de verloting ? Dat is jammer, maar dit jaar komen we weer bij u langs en dan is het dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Volgend jaar bestaan we 100 jaar en dat wordt natuurlijk voluit gevierd. Hoe precies weten we op dit moment nog niet. Er is een jubileumcommissie benoemd (Jan de Boer, Alex Geerligs en Leffrie Mulder) en van hen horen we ongetwijfeld meer. Als uw hulp nodig is dan hoort u dat natuurlijk ook.    

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen