In de Barte januari 2019

Met onze muziekwagen, deze keer door altijd vlijtige handen omgebouwd tot pakjeswagen, hebben wij Sinterklaas graag weer geholpen bij de feestelijke intocht van de goede Sint. En zijn Zwarte Pieten hebben ons weer goed voorzien van de nodige pepernoten en ander snoepgoed. Dat speelt toch net even wat lekkerder dan op een zo goed als lege maag. En dat Sinterklaas nog heel goed bij de les is bewees hij ook. Hij maakte ons complimenten over onze nieuwe, speciaal voor de jeugd bestemde kleurrijke kunststof instrumenten, waarop door enkele van ons werd gespeeld. Die pasten mooi bij het feestelijke geheel.

Bij ons Kerstconcert was er weer veel publiek en dat is altijd heel mooi. De kerk was zo goed als vol. Onze dirigent, Chris van der Veen, had, samen met het bestuur, een mooi programma samengesteld met veel afwisseling. De solo op de es-bas van Rik Pietersma mocht er zeker zijn. Ook de jeugd van De Frissel was weer present, nu onder leiding van Jeltsje Veenstra en Marianne de Boer. Het was prachtig om hen te horen zingen, met digitale ondersteuning via de beamer. De jeugd van het muziekkorps heeft er weer nieuwe leden bij en dat is heel goed. Onder leiding van Wander Hoen speelden Levina en Jan-Willem voor het eerst mee en maakte Mart, na eerst op de bariton te hebben gespeeld, nu zijn debuut op het slagwerk. En ze deden dat prima. De andere jeugdleden (Corine, Richtsje, Finnie, Wieke en Isa) hebben al wat meer ervaring en vormen op die manier de basis. Onze vaste bariton-speler Jardi kon er helaas niet bij zijn. Om wat variatie in de instrumenten te krijgen voelde Ans zich jong genoeg om daarom mee te spelen op de bariton.
En op een prachtig filmpje liet Mr. Bean zien hoe leuk dirigeren kan zijn. Leerzaam en grappig voor iedereen, zelfs voor dirigenten.

kerstconcert

Ook de Kerstnachtdienst hebben we weer mogen begeleiden, zoals gebruikelijk buiten onder de sterrenhemel afgesloten met het prachtige Ere zij God. En op Kerstmorgen hebben wij weer veel inwoners wakker mogen maken op de prachtige klanken van Kerstliedjes.

De verkoop van de boekjes met kortingsbonnen gaat dit jaar wat later van start dan anders. In januari beginnen we daar weer mee. En er zitten deze keer ruim 50 kortingsbonnen in, ongeveer 10 meer dan andere jaren. Het boekje kost € 5,-. Daarmee steunt u het muziekkorps en dat stellen wij zeer op prijs. Maar u kunt die € 5,- gemakkelijk terug verdienen wanneer u de kortingsbonnen gebruikt. U kunt er dan zelfs geld aan over houden. En er is natuurlijk ook weer een verloting aan gekoppeld, dus ook daar maakt u kans op een prijs. We komen bij u aan de deur, maar mocht u niet thuis zijn geweest dan kunt u altijd contact opnemen met Jan de Boer, tel. 342307. Hij zorgt dan dat u alsnog een boekje kunt kopen.

Als u dit leest zijn we al 2019. Wij wensen u een heel gezond, vreedzaam en muzikaal 2019 toe voor u en voor iedereen die u lief en dierbaar is. En we laten ook in 2019 zeker weer van ons horen.

In de Barte november 2018

Hebt u ook zo genoten van het Dorpsfeest ? Wij wel !! De feestavond op donderdagavond, 2 keer de optocht enz. enz. En met onze prachtige kar, in Caribische stijl vakkundig opgebouwd onder de bezielende leiding van Renze, kregen we ook nog de vijfde prijs. Of was het toch de vierde ?

Solistenconcours.

Direct de donderdag erna hadden wij weer ons (interne) solistenconcours. Vooral de jeugd doet erg haar best om de begeerde beker(s) te winnen en oefent daar dus ook veel voor. De bekers werden deze keer gewonnen door Wieke de Boer (die de beker natuurlijk trots op school liet zien), Corine de Boer en Joop Pietersma. En er waren ook enkele heel leuke verrassingen. Zo speelde TiJa de Boer, normaal cornettist, op de trombone, liet Richtsje de Boer zich via haar iPhone begeleiden en liet Joop zich begeleiden door zoon Rik op een keyboard.

Ja, we hebben zeer veel multi-getallenteerde muzikanten en dat kan bij zoiets mooi naar voren komen.

Boekjes met kortingsbonnen.

Ook dit jaar hebben wij weer deze actie. Eind november/begin december komen we bij u langs met het verzoek of u voor € 5,- weer zo’n boekje van ons wilt kopen. In de boekjes zitten ongeveer 40 kortingsbonnen van bedrijven/winkels in de buurt. U steunt daarmee het muziekkorps en u kunt die € 5,- gemakkelijk weer terug verdienen als u gebruik maakt van de kortingsbonnen. Sterker nog, u kunt daar geld aan over houden. Als we niet bij u zijn geweest, of u niet thuis hebben getroffen, dan kunt u contact opnemen met Jan de Boer, tel. 342307. Hij zorgt dan dat er alsnog een boekje naar u toekomt. Als u alvast aan wilt geven dat u 1 (of meerdere, dat mag natuurlijk ook) boekje(s) wilt kopen dan kunt u dat ook al vast aan hem doorgeven, dan komt het ook prima in orde.

Schoolproject.

Dit schooljaar zijn we begonnen met een gezamenlijk project met De Frissel. Groep 6 krijgt 6 muzieklessen waarbij de leerlingen de instrumenten uit kunnen proberen. En die lessen worden afgesloten met een klein concert op school op 2 november.

IMG 1273

Op de foto ziet u dat de jeugd op een ontspannen manier bezig is zich in te spannen.   Een van de leerlingen van groep 6, Levina, is sinds april al op muziekles en we hopen natuurlijk dat er meer leerlingen zullen volgen. De gekleurde kunststof instrumenten vallen ook zeer in de smaak.

Kerstconcert.

Op zondagmiddag 16 december geven wij graag weer een Kerstconcert in de Kerk. We maken er een heel mooi en gevarieerd programma van, waarin er ook ruimte is voor samenzang. Ook de jeugd heeft weer een groot aandeel. Het concert begint om 16.00 uur. U bent welkom vanaf 15.30 uur, er staat dan koffie, thee en een heerlijke Kersttractatie voor u klaar. De toegang is geheel gratis. Mogelijk is er een collecte aan het eind maar dat is op het moment dat dit stukje ingeleverd wordt nog niet bekend.

Wie de jeugd heeft ......

Groep 6 van de basisschool De Frissel krijgt gedurende 6 weken muziekles op school. Als brassband hebben wij met de organisatie te maken en wij zorgen voor de instrumenten. Op 2 november van 13.30 – 14.15 uur kan de jeugd op school laten horen hoe goed ze al kunnen spelen.

 

IMG 1257

 

De foto geeft een impressie van de inspanningen van de jeugd. Ze beleven er veel plezier aan. Wij hopen dat de jeugd op die manier ervaart hoe leuk het is om op een instrument te spelen. Wellicht zijn het dus toekomstige muzikanten in onze brassband. Een van de leerlingen, Levina, zit sinds april van dit jaar al op les.

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen