In de Barte mei 2019

Elk jaar wordt in de Gemeente het Smallingerland Festival gehouden. Elk muziekkorps uit de Gemeente kan daar aan meedoen en om de beurt wordt het festival door een muziekkorps georganiseerd. Deze keer werd dat op 2 maart georganiseerd door de Harmonie Drachten, in Drachten. Het was voor ons een mooie oefengelegenheid ivm het concours waar we een week later aan mee zouden doen. Bij het Festival kun je geen punten behalen, maar je krijgt wel een beoordeling met adviezen. We kregen in het algemeen goede beoordelingen en adviezen. Die adviezen waren allemaal opbouwend van karakter. Daar hebben we op de repetities die we nog hadden voor het concours dankbaar gebruik van gemaakt.

Bondsconcours maart 2019

Op het concours op 9 maart in De Lawei in Drachten, moesten we al om 9.30 uur spelen. Dat hield in dat we om 9.00 uur moesten inspelen en conform de regeltjes, moesten we er dan om 8.00 uur zijn. Sommigen van ons zijn dan overdag al enkele uren aan het werk, maar op zaterdag draaien de meesten zich dan nog een keer lekker om in bed. Nu niet dus !!! Maar het drinken van een lekker bakje koffie van te voren maakte de meeste muzikanten gelukkig op tijd wakker. En we waren goed bij de les, getuige de punten die we kregen. Van de 3 juryleden kregen we op de 3 nummers die we speelden gemiddeld het cijfer van 80.92. Het maximum aantal punten dat je kunt halen is 100, dus we zijn, evenals onze dirigent, dik tevreden. Je kunt het cijfer vergelijken met het rapportcijfer 8.1. En zo blijven er ook nog mogelijkheden tot verbetering over, dat is ook het positieve.

Op 14 maart hadden wij onze jaarvergadering. Deze keer waren we afgezakt naar de kelder, maar daar ging het ook prima. Alleen de wat langere personen onder ons stootten nogal eens iets, maar afgezien van enkele blauwe plekken (voor elke hobby moet je wat over hebben) leverde dat geen problemen op. Problemen leverden de punten op de agenda verder ook niet op. We staan er organisatorisch goed op, het bestuur is compleet, we hebben een praktisch volledige bezetting, er zijn 7 jeugdleden die les krijgen, we hebben samen met de school een muziekproject en last but not least, we staan er ook financieel gezond voor. Dat laatste kunnen we natuurlijk alleen volhouden als we, zoals nu, steeds voldoende steun krijgen in de vorm van donateurs, bij de actie van de Rabobank waarbij leden ons kunnen steunen en ook bijvoorbeeld bij de verkoop van onze boekjes met kortingsbonnen. Daarvoor aan u onze hartelijke dank.

We hebben ook wat verschuivingen binnen de band gehad. Corine de Boer bespeelt nu de bugel, Tya de Boer (inderdaad, nichtjes) speelt de repiano-cornet en Richtsje de Boer (inderdaad, geen familie) speelt al ruim een jaar solo-cornet. Mooie uitdagende plekjes voor deze jonge en talentvolle muzikanten.
De kerkdienst op Eerste Paasdag mochten we ook weer begeleiden. Dat is elke keer weer een feest om te doen. Naast de begeleiding van de samenzang speelde Tya op haar cornet prachtig uit de Rock Opera “Jesus Christ Superstar” het mooie nummer “I don’t know how to love Him”.

In de Barte maart 2019

Voor een muziekkorps zijn de maanden november en december meestal mooi maar ook erg druk (Sinterklaas, Kerst met een concert, begeleiding van de kerkdienst en nog wat meer activiteiten) en deze drukte begon voor ons vorig jaar direct na de zomervakantie. Want in september was het dorpsfeest waarin wij ook weer een aandeel hadden.

Daarom is er meestal in januari van het nieuwe jaar sprake van een soort van wintermoeheid. We moeten dan echt weer op gang komen en wennen aan het normale ritme.

Met de temperaturen deze “winter” kun je misschien moeilijk spreken van wintermoeheid, wellicht moeten we daar met het veranderen van het klimaat nog eens een ander woord voor bedenken.

In maart doen we mee aan het Smallingerland Festival en aan een concours. Voor beide evenementen zijn we druk aan het oefenen.

Zo hadden we zaterdag 16 februari een studiedag vanaf 9 uur tot ongeveer 1 uur. Er werd fanatiek geoefend onder leiding van onze eigen dirigent Chris van der Veen en van  een andere dirigent, Herman Sibma. En onze eigen muzikant Rik Pietersma leidde de bassen.

Na al de inspanningen hadden we nog een heerlijk diner, waarvan we allemaal heel erg konden genieten. 

IMG 1461

Op deze foto zijn we druk aan het studeren onder leiding van Herman Sibma. Let vooral op maar liefst 5 bassen, een zeer imposant gezicht en een geweldige basis voor de andere muzikanten.

Minke de Boer heeft ons tijdelijk verlaten en dat vinden wij, en vooral Rik natuurlijk, jammer. Ze is voor haar studie een aantal maanden in Spanje. Maar gelukkig had de familie Pietersma nog een ander talentvol gezinslid en het is prachtig dat Ewout de plaats van Minke heeft ingenomen.     

Als u een boekje van ons hebt gekocht met de kortingsbonnen dan bedanken wij u daar hartelijk voor. Wij kunnen het geld goed gebruiken, want vooral onze instrumenten zijn  erg duur.  En vergeet  niet de bonnen in te leveren bij de winkels/ondernemers, want dan kunt u gemakkelijk uw investering van € 5,- er weer uit halen. 

In de Barte januari 2019

Met onze muziekwagen, deze keer door altijd vlijtige handen omgebouwd tot pakjeswagen, hebben wij Sinterklaas graag weer geholpen bij de feestelijke intocht van de goede Sint. En zijn Zwarte Pieten hebben ons weer goed voorzien van de nodige pepernoten en ander snoepgoed. Dat speelt toch net even wat lekkerder dan op een zo goed als lege maag. En dat Sinterklaas nog heel goed bij de les is bewees hij ook. Hij maakte ons complimenten over onze nieuwe, speciaal voor de jeugd bestemde kleurrijke kunststof instrumenten, waarop door enkele van ons werd gespeeld. Die pasten mooi bij het feestelijke geheel.

Bij ons Kerstconcert was er weer veel publiek en dat is altijd heel mooi. De kerk was zo goed als vol. Onze dirigent, Chris van der Veen, had, samen met het bestuur, een mooi programma samengesteld met veel afwisseling. De solo op de es-bas van Rik Pietersma mocht er zeker zijn. Ook de jeugd van De Frissel was weer present, nu onder leiding van Jeltsje Veenstra en Marianne de Boer. Het was prachtig om hen te horen zingen, met digitale ondersteuning via de beamer. De jeugd van het muziekkorps heeft er weer nieuwe leden bij en dat is heel goed. Onder leiding van Wander Hoen speelden Levina en Jan-Willem voor het eerst mee en maakte Mart, na eerst op de bariton te hebben gespeeld, nu zijn debuut op het slagwerk. En ze deden dat prima. De andere jeugdleden (Corine, Richtsje, Finnie, Wieke en Isa) hebben al wat meer ervaring en vormen op die manier de basis. Onze vaste bariton-speler Jardi kon er helaas niet bij zijn. Om wat variatie in de instrumenten te krijgen voelde Ans zich jong genoeg om daarom mee te spelen op de bariton.
En op een prachtig filmpje liet Mr. Bean zien hoe leuk dirigeren kan zijn. Leerzaam en grappig voor iedereen, zelfs voor dirigenten.

kerstconcert

Ook de Kerstnachtdienst hebben we weer mogen begeleiden, zoals gebruikelijk buiten onder de sterrenhemel afgesloten met het prachtige Ere zij God. En op Kerstmorgen hebben wij weer veel inwoners wakker mogen maken op de prachtige klanken van Kerstliedjes.

De verkoop van de boekjes met kortingsbonnen gaat dit jaar wat later van start dan anders. In januari beginnen we daar weer mee. En er zitten deze keer ruim 50 kortingsbonnen in, ongeveer 10 meer dan andere jaren. Het boekje kost € 5,-. Daarmee steunt u het muziekkorps en dat stellen wij zeer op prijs. Maar u kunt die € 5,- gemakkelijk terug verdienen wanneer u de kortingsbonnen gebruikt. U kunt er dan zelfs geld aan over houden. En er is natuurlijk ook weer een verloting aan gekoppeld, dus ook daar maakt u kans op een prijs. We komen bij u aan de deur, maar mocht u niet thuis zijn geweest dan kunt u altijd contact opnemen met Jan de Boer, tel. 342307. Hij zorgt dan dat u alsnog een boekje kunt kopen.

Als u dit leest zijn we al 2019. Wij wensen u een heel gezond, vreedzaam en muzikaal 2019 toe voor u en voor iedereen die u lief en dierbaar is. En we laten ook in 2019 zeker weer van ons horen.

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen