In de Barte september 2019

Ook de afgelopen maanden hadden wij weer een aantal zeer verschillende activiteiten.

Het 25-jarig huwelijk van Meinte en Inge hebben wij natuurlijk graag opgefleurd met onze muziek.

De resultaten van de verloting die behoort bij de verkoop van onze bonnenboekjes zijn wij u ook nog schuldig. De prijzen werden gewonnen door : L. Hiemstra te Opende, eerste prijs € 100,-; M. Pama te Opende, tweede prijs € 75,- en M. de Boer te Drachtstercompagnie derde prijs € 50,-. Allemaal van harte gefeliciteerd. De prijswinnaars hebben allemaal hun prijs gekregen en het geld zal inmiddels wel zijn uitgegeven. Had u dit jaar geen prijs ? Probeer het gewoon weer als we weer bij u komen met de bonnenboekjes, als u gebruik maakt van de kortingsbonnen hebt u de prijs voor de aanschaf van het boekje er in elk geval zo maar uit.

We besloten de maand juni deze keer heel anders in te vullen dan gebruikelijk. Normaliter hebben wij op donderdagavond onze repetitie maar dit jaar zijn we 2 keer op een donderdagavond naar 2 verzorgingstehuizen in Drachten geweest om daar een mooi concert te geven met overwegend voor de bewoners populaire muziek. In de Rispinge en de Wiken hebben ze dat zeer op prijs gesteld. En voor ons was het ook weer eens iets anders.

Op 13 juni hadden we ons gebruikelijke solistenconcours. En het is altijd mooi om te constateren met welk een gezond fanatisme dan om de bekers wordt gestreden. En onze jongste leden, Levina (cornet), Marije (cornet) en Mart (slagwerk), waren ook van de partij. Heel dapper dat jullie mee hebben gedaan. De beker bij de jeugdmuzikanten die nog niet in het grote muziekkorps spelen werd gewonnen door Jardi Wester (bariton). De beker bij de jeugd die al wel in het grote muziekkorps speelt werd gewonnen door Tya de Boer (cornet). En de beker bij zeg maar de rest werd gewonnen door Ans Kroes (bariton). Vanaf vorig jaar mogen de bekers worden gehouden en zijn het geen wisselbekers meer die je dus steeds weer moet inleveren. Jardi en Tya zijn al bezig een aardige verzameling op te bouwen.

solisten

Op de foto een zeer verrassende groep tijdens het solistenconcours, bestaande uit heit Gosse de Boer en de dochters Richtsje, Wieke en Marije, allemaal op cornet. Wat een rijkdom. Wellicht moeten we er bij het solistenconcours nog een vierde beker aan toe voegen, die voor het verrassendste optreden. Dan was, als ik het voor het zeggen zou hebben, die beker zeker op de schoorsteenmantel van de familie De Boer terecht gekomen.

Ook in de muziek kun je diploma’s halen. En onze jeugd is daar hard mee bezig. Het eerste diploma is het A-diploma. Dat is dit jaar gehaald door Jardi Wester en Wieke de Boer, beide met heel goede cijfers. Van harte gefeliciteerd daarmee en, als het enigszins kan, nu door naar het B-diploma. Tijdens de bbq zijn Jardi en Wieke nog even in het zonnetje gezet en ontvingen ze een kleine verrassing.

Wij hebben het seizoen, zoals gebruikelijk, afgesloten met een heerlijke bbq, deze keer geregeld door Ans. En het grasveld voor de boerderij van Gosse leent zich uitstekend om zoiets te houden. Er was voldoende salade, vlees en drinken, dus wat wil je nog meer. De jonge jeugd en de oudere jeugd vermaakte zich zeker en we leerden ook nog hoe je de fla-fla-flis doet op de trampoline, zonder dat je een arm of been breekt of tanden uit je mond verliest. En aan het eind, bij het prachtige kampvuur, kwamen de verhalen los. En zo bleef het nog heel lang gezellig.    

In de Barte mei 2019

Elk jaar wordt in de Gemeente het Smallingerland Festival gehouden. Elk muziekkorps uit de Gemeente kan daar aan meedoen en om de beurt wordt het festival door een muziekkorps georganiseerd. Deze keer werd dat op 2 maart georganiseerd door de Harmonie Drachten, in Drachten. Het was voor ons een mooie oefengelegenheid ivm het concours waar we een week later aan mee zouden doen. Bij het Festival kun je geen punten behalen, maar je krijgt wel een beoordeling met adviezen. We kregen in het algemeen goede beoordelingen en adviezen. Die adviezen waren allemaal opbouwend van karakter. Daar hebben we op de repetities die we nog hadden voor het concours dankbaar gebruik van gemaakt.

Bondsconcours maart 2019

Op het concours op 9 maart in De Lawei in Drachten, moesten we al om 9.30 uur spelen. Dat hield in dat we om 9.00 uur moesten inspelen en conform de regeltjes, moesten we er dan om 8.00 uur zijn. Sommigen van ons zijn dan overdag al enkele uren aan het werk, maar op zaterdag draaien de meesten zich dan nog een keer lekker om in bed. Nu niet dus !!! Maar het drinken van een lekker bakje koffie van te voren maakte de meeste muzikanten gelukkig op tijd wakker. En we waren goed bij de les, getuige de punten die we kregen. Van de 3 juryleden kregen we op de 3 nummers die we speelden gemiddeld het cijfer van 80.92. Het maximum aantal punten dat je kunt halen is 100, dus we zijn, evenals onze dirigent, dik tevreden. Je kunt het cijfer vergelijken met het rapportcijfer 8.1. En zo blijven er ook nog mogelijkheden tot verbetering over, dat is ook het positieve.

Op 14 maart hadden wij onze jaarvergadering. Deze keer waren we afgezakt naar de kelder, maar daar ging het ook prima. Alleen de wat langere personen onder ons stootten nogal eens iets, maar afgezien van enkele blauwe plekken (voor elke hobby moet je wat over hebben) leverde dat geen problemen op. Problemen leverden de punten op de agenda verder ook niet op. We staan er organisatorisch goed op, het bestuur is compleet, we hebben een praktisch volledige bezetting, er zijn 7 jeugdleden die les krijgen, we hebben samen met de school een muziekproject en last but not least, we staan er ook financieel gezond voor. Dat laatste kunnen we natuurlijk alleen volhouden als we, zoals nu, steeds voldoende steun krijgen in de vorm van donateurs, bij de actie van de Rabobank waarbij leden ons kunnen steunen en ook bijvoorbeeld bij de verkoop van onze boekjes met kortingsbonnen. Daarvoor aan u onze hartelijke dank.

We hebben ook wat verschuivingen binnen de band gehad. Corine de Boer bespeelt nu de bugel, Tya de Boer (inderdaad, nichtjes) speelt de repiano-cornet en Richtsje de Boer (inderdaad, geen familie) speelt al ruim een jaar solo-cornet. Mooie uitdagende plekjes voor deze jonge en talentvolle muzikanten.
De kerkdienst op Eerste Paasdag mochten we ook weer begeleiden. Dat is elke keer weer een feest om te doen. Naast de begeleiding van de samenzang speelde Tya op haar cornet prachtig uit de Rock Opera “Jesus Christ Superstar” het mooie nummer “I don’t know how to love Him”.

In de Barte maart 2019

Voor een muziekkorps zijn de maanden november en december meestal mooi maar ook erg druk (Sinterklaas, Kerst met een concert, begeleiding van de kerkdienst en nog wat meer activiteiten) en deze drukte begon voor ons vorig jaar direct na de zomervakantie. Want in september was het dorpsfeest waarin wij ook weer een aandeel hadden.

Daarom is er meestal in januari van het nieuwe jaar sprake van een soort van wintermoeheid. We moeten dan echt weer op gang komen en wennen aan het normale ritme.

Met de temperaturen deze “winter” kun je misschien moeilijk spreken van wintermoeheid, wellicht moeten we daar met het veranderen van het klimaat nog eens een ander woord voor bedenken.

In maart doen we mee aan het Smallingerland Festival en aan een concours. Voor beide evenementen zijn we druk aan het oefenen.

Zo hadden we zaterdag 16 februari een studiedag vanaf 9 uur tot ongeveer 1 uur. Er werd fanatiek geoefend onder leiding van onze eigen dirigent Chris van der Veen en van  een andere dirigent, Herman Sibma. En onze eigen muzikant Rik Pietersma leidde de bassen.

Na al de inspanningen hadden we nog een heerlijk diner, waarvan we allemaal heel erg konden genieten. 

IMG 1461

Op deze foto zijn we druk aan het studeren onder leiding van Herman Sibma. Let vooral op maar liefst 5 bassen, een zeer imposant gezicht en een geweldige basis voor de andere muzikanten.

Minke de Boer heeft ons tijdelijk verlaten en dat vinden wij, en vooral Rik natuurlijk, jammer. Ze is voor haar studie een aantal maanden in Spanje. Maar gelukkig had de familie Pietersma nog een ander talentvol gezinslid en het is prachtig dat Ewout de plaats van Minke heeft ingenomen.     

Als u een boekje van ons hebt gekocht met de kortingsbonnen dan bedanken wij u daar hartelijk voor. Wij kunnen het geld goed gebruiken, want vooral onze instrumenten zijn  erg duur.  En vergeet  niet de bonnen in te leveren bij de winkels/ondernemers, want dan kunt u gemakkelijk uw investering van € 5,- er weer uit halen. 

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen