In de Barte januari 2020

En alweer mochten wij Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten verwelkomen. We hadden daarvoor speciaal onze pakjeswagen weer opgetuigd. Het is altijd een feest om dan te spelen en vooral om de glunderende gezichtjes van de kleine (en soms grote) kinderen te zien. Wij hadden er een grote tromslager bij van nog net geen 3 jaar (je kunt beter erg vroeg beginnen), die heel goed assisteerde. En de pepernoten en andere snoepjes smaakten weer heerlijk.

’s Avonds hadden wij ons KROEGCONCERT. In een volle zaal van Café Aans konden wij ons even helemaal uitleven, samen met onze jeugd en Petra en Marianne (zang) en Arend Jan (gitaar). We speelden met heel veel enthousiasme en volume, het dak ging er nog net niet af. De wereldpremière van het stuk 4DAMES, gespeeld door Finnie, Wieke, Levina en Marije, klonk heel mooi. De brassband stond weer onder de vertrouwde leiding van Chris van der Veen, de jeugd heeft een nieuwe dirigent in de persoon van Rik Pietersma. Voor hem was het dus de vuurdoop en dat ging hem prima af. Ook Marije speelde voor het eerst mee en dat ging haar ook heel goed af.  Tya speelde de solo “I don’t know how to love him” en ook dat klonk prachtig. En bij de slagwerkers viel ons jeugdlid Mart natuurlijk op, hij was soms letterlijk nauwelijks te zien tussen al die grote instrumenten, maar hij hield zich prima staande tussen de  3 andere slagwerkers.

Renze, Mirjam, Gosse en Richtsje moesten zich tussen de nummers door snel omkleden, deden hun prachtige nachtkleding met mutsjes aan en soleerden in het nummer “Mr Sandman”. Wij vielen er bijna bij in slaap, zo mooi klonk het. En uit het publiek klonk soms een beetje gesnurk, dus het werd levensecht gespeeld. Zie de foto, die is weliswaar wat donker maar dat hoort er bij als je gaat slapen. 

IMG 1885

Ook de mensen van de techniek en van de bediening deden voortreffelijk werk, dank daarvoor. En na het concert werd het nog lang heel gezellig op de muziek van dj PP.  

Inmiddels zijn we al weer druk bezig met het instuderen van het Kerstrepertoire. Als u dit leest dan is Kerst al weer achter de rug, maar wij zitten er nu middenin. Op Eerste Kerstdag hopen we u weer ’s morgens vroeg wakker te maken met Kerstliederen en op Eerste Kerstdag begeleiden we de morgendienst. De muzikanten die u op Eerste Kerstdag met prachtige klanken wakker hebben gespeeld – en dus hun eigen warme bed al heel vroeg hebben verlaten - waren Renze de Boer, Mirjam Bronsema, Gosse de Boer, Richtsje de Boer, Ans Kroes, Jinke van der Bij, Johan Wedzinga en Meinte Jongsma. Ja, ook met een klein groepje kun je heel mooie muziek laten horen, zeker in de Kerstnacht. Allemaal drukte dus, maar heel mooi om te doen. De Kerstmuziek verveelt nooit en heeft altijd wat te zeggen.  

Het is inmiddels 2020. Het muziekkorps wenst u en iedereen die u lief en dierbaar is alle goeds toe voor dit nieuwe jaar en vooral een goede gezondheid. En wij hopen ons ook dit jaar regelmatig weer te laten horen. We bestaan dit jaar 99 jaar en we gaan natuurlijk de 100 halen.    

In de Barte november 2019

Op zaterdag 23 november houden wij weer een KROEGCONCERT in Café Aans. Evenals de voorgaande keren belooft het weer een mooi concert met een prachtig afwisselend programma te worden, waarbij u natuurlijk allemaal van harte welkom bent. Het concert begint om 20.00 uur. Het thema is POPMUZYK en noch folle mear.
Naast de brassband werken aan het concert mee onze eigen jeugdmuzikanten. Voor 4 van hen, Finnie, Wieke, Levina en Marije, heeft hun muziekleraar Johannes Reijenga een mooi muziekstuk geschreven, rekening houdende met de ervaring en de kwaliteiten van deze dames. Hoe gaaf is het dat er speciaal voor jou, als jeugdige muzikant, een muziekstuk is geschreven. De titel van het nummer is “4 DAMES”. De dames zijn al druk aan het oefenen. Het is dus een echte wereldpremière en dat wilt u toch niet missen? U zult er vast van gaan genieten.
Daarnaast wordt aan het concert medewerking verleend door Petra & Marjan, sjongers en Arend Jan, gitaar, die zowel apart als met het muziekkorps op zullen treden.
De toegang is geheel gratis. Wel is er, ook weer zoals u van ons gewend bent, een verloting met mooie en/of lekkere prijzen. Dus neem wel even uw beurs (met inhoud) mee. Wij ontmoeten u graag op 23 november.

Bonnenboekjes.
Evenals de voorgaande jaren komen wij ook dit jaar weer bij u langs met deze boekjes, waarin u ongeveer 50 kortingsbonnen aantreft van winkels/bedrijven in de buurt. We verkopen de boekjes voor € 5,-. U steunt daarmee het muziekkorps maar u kunt het bedrag zelf gemakkelijk terug verdienen door gebruik te maken van de kortingsbonnen. Sterker nog, u kunt gemakkelijk meer dan uw inleg terug verdienen. En u kunt ook weer mee doen aan de verloting die hoort bij de bonnenboekjes, dat is bij de prijs inbegrepen. Dus nog weer een extra kans voor u. Mochten we niet bij u aan de deur zijn geweest en wilt u ons toch op die manier steunen dan kunt u altijd bellen met Jan de Boer, telefoon 342307, dan zorgt hij dat u alsnog een boekje kunt kopen.

IMG 1779

De Nije Kompe.
Door een verandering in het beheer daarvan moeten wij nu zelf voor het schoonmaken van o.a. de vloer na de repetities te zorgen. Er komt namelijk tijdens de repetities nogal eens wat vocht op de vloer terecht. Niet dat het nou direct een heel zwembad wordt, maar er wordt toch heel wat vocht geproduceerd dat natuurlijk weer uit het instrument moet. En daarvoor hebben we op het instrument kleine klepjes die je open kunt zetten, waarna je het vocht uit het instrument kunt blazen. En dat vocht belandt dan, naast het zweet dat we tijdens het spelen produceren, op de vloer. Dat schoonmaken doen wij natuurlijk met plezier. Het is soms nog even wennen, maar al het gereedschap is er. En dan blijken sommige muzikanten, zoals u op de foto kunt zien, onvermoede kwaliteiten te hebben.
Gelukkig blijft Aize zorgen voor de koffie en thee tijdens de pauze, dat is en blijft dus in zijn goede vertrouwde handen.

In de Barte september 2019

Ook de afgelopen maanden hadden wij weer een aantal zeer verschillende activiteiten.

Het 25-jarig huwelijk van Meinte en Inge hebben wij natuurlijk graag opgefleurd met onze muziek.

De resultaten van de verloting die behoort bij de verkoop van onze bonnenboekjes zijn wij u ook nog schuldig. De prijzen werden gewonnen door : L. Hiemstra te Opende, eerste prijs € 100,-; M. Pama te Opende, tweede prijs € 75,- en M. de Boer te Drachtstercompagnie derde prijs € 50,-. Allemaal van harte gefeliciteerd. De prijswinnaars hebben allemaal hun prijs gekregen en het geld zal inmiddels wel zijn uitgegeven. Had u dit jaar geen prijs ? Probeer het gewoon weer als we weer bij u komen met de bonnenboekjes, als u gebruik maakt van de kortingsbonnen hebt u de prijs voor de aanschaf van het boekje er in elk geval zo maar uit.

We besloten de maand juni deze keer heel anders in te vullen dan gebruikelijk. Normaliter hebben wij op donderdagavond onze repetitie maar dit jaar zijn we 2 keer op een donderdagavond naar 2 verzorgingstehuizen in Drachten geweest om daar een mooi concert te geven met overwegend voor de bewoners populaire muziek. In de Rispinge en de Wiken hebben ze dat zeer op prijs gesteld. En voor ons was het ook weer eens iets anders.

Op 13 juni hadden we ons gebruikelijke solistenconcours. En het is altijd mooi om te constateren met welk een gezond fanatisme dan om de bekers wordt gestreden. En onze jongste leden, Levina (cornet), Marije (cornet) en Mart (slagwerk), waren ook van de partij. Heel dapper dat jullie mee hebben gedaan. De beker bij de jeugdmuzikanten die nog niet in het grote muziekkorps spelen werd gewonnen door Jardi Wester (bariton). De beker bij de jeugd die al wel in het grote muziekkorps speelt werd gewonnen door Tya de Boer (cornet). En de beker bij zeg maar de rest werd gewonnen door Ans Kroes (bariton). Vanaf vorig jaar mogen de bekers worden gehouden en zijn het geen wisselbekers meer die je dus steeds weer moet inleveren. Jardi en Tya zijn al bezig een aardige verzameling op te bouwen.

solisten

Op de foto een zeer verrassende groep tijdens het solistenconcours, bestaande uit heit Gosse de Boer en de dochters Richtsje, Wieke en Marije, allemaal op cornet. Wat een rijkdom. Wellicht moeten we er bij het solistenconcours nog een vierde beker aan toe voegen, die voor het verrassendste optreden. Dan was, als ik het voor het zeggen zou hebben, die beker zeker op de schoorsteenmantel van de familie De Boer terecht gekomen.

Ook in de muziek kun je diploma’s halen. En onze jeugd is daar hard mee bezig. Het eerste diploma is het A-diploma. Dat is dit jaar gehaald door Jardi Wester en Wieke de Boer, beide met heel goede cijfers. Van harte gefeliciteerd daarmee en, als het enigszins kan, nu door naar het B-diploma. Tijdens de bbq zijn Jardi en Wieke nog even in het zonnetje gezet en ontvingen ze een kleine verrassing.

Wij hebben het seizoen, zoals gebruikelijk, afgesloten met een heerlijke bbq, deze keer geregeld door Ans. En het grasveld voor de boerderij van Gosse leent zich uitstekend om zoiets te houden. Er was voldoende salade, vlees en drinken, dus wat wil je nog meer. De jonge jeugd en de oudere jeugd vermaakte zich zeker en we leerden ook nog hoe je de fla-fla-flis doet op de trampoline, zonder dat je een arm of been breekt of tanden uit je mond verliest. En aan het eind, bij het prachtige kampvuur, kwamen de verhalen los. En zo bleef het nog heel lang gezellig.    

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen