In de Barte september 2020

Helaas zijn er weinig activiteiten te melden. In maart moesten we, zoals veel verenigingen, stoppen met het bij elkaar komen. Dus toen kwamen de repetities en ook jammer genoeg de nazit helemaal te vervallen. Maar we konden natuurlijk thuis nog wel blijven spelen en we kregen van onze dirigent daar ook  een aantal voorzetten voor.

De verjaardag van mevr. Baron hebben we nog wel op kunnen fleuren met onze muziek en dat hebben we, met een klein groepje ivm corona, graag gedaan.

 

En bij de fam. De Boer ging de vlag uit omdat Minke geslaagd was voor haar Master Euroculture. Nu ze dat achter de rug heeft kan ze zich weer volledig concentreren op de muziek en op wat ze verder in het leven leert.

 

De bbq als afsluiting van het seizoen kon gelukkig, rekening houdende met de onderlinge afstand van 1 ½ meter, wel doorgaan. En natuurlijk hebben we toen ook even met elkaar muziek gemaakt. De tuin van Renze is daar groot genoeg voor. En het spelen werd door de buren ook gewaardeerd, getuige het applaus dat we van hen kregen. Op de foto kunt u zien hoe je als muziekkorps zeker kunt spelen, ook als je ver uit elkaar staat. Maar als muzikant is het gevoel wel anders, je hebt het idee dat je helemaal alleen staat te spelen want je hoort eigenlijk alleen jezelf. En de essentie van een muziekkorps is juist dat je samen speelt en elkaar hoort.

19d3d354 85b4 4ab7 b7a6 5e549150c690

 

Renze en Leffrie hadden de bbq, met praktische steun van Anja, geweldig georganiseerd. Er was meer dan genoeg te eten en te drinken, ze hadden met Piet Paulusma ook geregeld dat het mooi weer was, er was een echte ijscokar met heerlijk ijs, slagroom, aardbeien, chocoladesaus enz. enz.  en zo konden we toch nog op een mooie en ook muzikale manier het seizoen afsluiten.      

 

Wij zijn aangesloten bij een bond en die bond geeft het blad Klankwijzer uit. In het juni-nummer, in het voorwoord van de voorzitter, staat het volgende : het grootste gemis van muzikanten tijdens deze coronatijd is de wekelijkse ontmoeting; het sociale contact met mensen waarmee ze zich verbonden voelen. Het praatje, het drankje, de knuffel en het samen met elkaar muziek maken. Tot zover het citaat. Familieleden van onze muzikanten hoeven zich nu niet direct ongerust te maken, want van knuffelen is bij ons weinig tot geen sprake, zeker niet in clubverband. Wellicht zouden we hoger scoren op concoursen als we dat wel zouden doen, maar dat blijft onzeker. Op de andere genoemde punten scoren we prima.

 

Als u dit leest zijn we vast weer aan het repeteren. Met een heleboel pas- en meetwerk, waarvoor je echt gestudeerd moet hebben om dat te kunnen begrijpen, pasten we toch allemaal in De Nije Kompe, met het slagwerk op het podium. En om corona-proof te repeteren moesten we met doekjes onze stoelen voor en na de repetitie schoon maken. En de nazit is ook weer in ere hersteld, ook een belangrijk onderdeel van de repetitie.

 

Over ons 100-jarig bestaan volgend jaar valt ook nog niet veel te melden. Maar ook daarvan houden we u op de hoogte.   

In de Barte mei 2020

Smallingerland Festival.

Nog net voordat we helaas de muziekrepetities moesten stopzetten deden we mee aan het Smallingerland Festival dat deze keer in Rottevalle werd gehouden. We kregen van de jury over het algemeen een heel positieve beoordeling. Speciaal werd in het juryrapport nog genoemd onze jonge slagwerker Mart Geerligs, die voor de eerste keer mee deed. En hij deed het ook prima.

 

Schoolproject.

IMG 2009

 

Op 28 februari zijn we weer gestart met het muziekproject op De Frissel. Het was de bedoeling dat groep 6 weer 5 keer een muziekles kreeg en die lessen daarna op 3 april af zou sluiten met een klein concert. We hebben 3 keer les kunnen geven maar daarna moest de school helaas sluiten en konden we met dit project ook niet verder. Maar mogelijk kunnen we het in de toekomst nog afmaken.  Op de foto ziet u hoe enthousiast de leerlingen waren. Ook het bekende marsje door de school kon gelukkig nog worden gehouden. En doordat de leerlingen voldoende afstand hielden raakte er ook niemand een tand kwijt.

Maar leerlingen van groep 6, als jullie het leuk hebben gevonden om even op een muziekinstrument te spelen dan kan dat natuurlijk nog steeds. Mocht je zin hebben om er verder mee te gaan dan kun je contact met mij (Wander Hoen) opnemen, dan regel ik het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

06 53 24 01 92). Meester Johannes Reijenga geeft nu in deze periode ook digitaal les. En ouders, ik wil graag met u doornemen wat de muzieklessen gaan kosten en welke subsidie-mogelijkheden er daarvoor zijn.

 

Artistieke kwaliteiten.

Nu we geen repetities hebben worden we natuurlijk wel geacht thuis te oefenen. Van onze dirigent ontvangen we wekelijks instructies daarvoor. Maar ook een behoorlijk aantal muzikanten is via de groeps-app zeer creatief bezig. Het begon met Ans, Renze en  Mirjam die een stukje van hetzelfde Kerstlied speelden. Gosse won nog een prijs met het voorspellen van een lied dat gespeeld zou worden door onze dirigent, maar hij startte wel te vroeg, dus mogelijk volgt nog een diskwalificatie. Rik bespeelde maar liefst 4 instrumenten, Renze, Minke en Rik (2x) lieten zich horen, Gosse ontroerde ons met zijn spel op de mondharmonica,  Wieke en Marije voerden een prachtige sister-act op, Alex en Mart lieten zich op het slagwerk horen en Sietse op de trekker-claxon, Ans pakte na jaren haar gitaar er weer bij, Leffrie speelde met zijn drieling-broers, waarbij het opviel dat ze alle 3 hetzelfde behang en hetzelfde schilderijtje aan de muur hadden en zo konden we van elkaar genieten. Wellicht komen al die artistieke uitingen nog eens op onze website.  

 

Muziekproject op De Frissel

Evenals vorig jaar zijn de muzieklessen voor groep 6 weer begonnen. De lessen worden gegeven door muziekleraar Johannes Reijenga en de instrumenten zijn geregeld door het muziekkorps. Het is heel mooi dat die samenwerking met de school er is.

IMG 2009

Op de foto’s ziet u de jeugd in volle actie. Het valt eerst niet mee  om een toon uit het instrument te krijgen, maar na enige oefening lukte dat toch vrij snel. En alle leerlingen willen natuurlijk de toon produceren die het langste duurt. Dat is een mooie wedstrijd en daarbij leer je letterlijk goed met je adem om te gaan.

De lessen worden op 3 april afgesloten met een klein concert in de school.

 

 

 

 

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen