Wie de jeugd heeft ......

Groep 6 van de basisschool De Frissel krijgt gedurende 6 weken muziekles op school. Als brassband hebben wij met de organisatie te maken en wij zorgen voor de instrumenten. Op 2 november van 13.30 – 14.15 uur kan de jeugd op school laten horen hoe goed ze al kunnen spelen.

 

IMG 1257

 

De foto geeft een impressie van de inspanningen van de jeugd. Ze beleven er veel plezier aan. Wij hopen dat de jeugd op die manier ervaart hoe leuk het is om op een instrument te spelen. Wellicht zijn het dus toekomstige muzikanten in onze brassband. Een van de leerlingen, Levina, zit sinds april van dit jaar al op les.

In de Barte september 2018

 De verkoop van de boekjes met kortingsbonnen was weer een groot succes. Hartelijk dank daarvoor, we kunnen als muziekkorps het geld goed gebruiken want onze instrumenten zijn erg duur. Bij deze actie hoorde ook een verloting. De winnaars van de geldprijzen zijn : Martha Olthuis uit Opende (€ 100,-), Fam. Nicolai uit Opende (€ 75,-) en Pieter Postma uit Drachtstercompagnie (€ 50,-). Dit jaar geen prijs voor u ? Als u straks weer een boekje koopt dan hebt u wellicht wel een prijs.

 

 

Trekkingloten

 Op de foto trekken Finnie en Wieke de winnende loten.

Op 3 juni hadden we, samen met de brassbands uit Garyp en Rottevalle, een concert bij De Leyen. Helaas hadden wij in de agenda van de Barte een tijd opgegeven die later werd gewijzigd. Sorry daarvoor. Maar als u er te laat was dan hebt u in elk geval kunnen genieten van het mooie weer en de prachtige locatie. Op latere publicaties ook in de kranten stond wel de juiste tijd. En als u er op tijd was dan hebt u ook nog kunnen genieten van prachtige muziek. De solist, Folkert Hans Tolsma, is er samen met ons ook bij op de Feestavond in de tent bij het Dorpsfeest, dus dat wordt weer genieten.

In de muziek kun je ook diploma’s halen en alle jonge muzikanten beginnen met de lessen daarvoor. Het begint met het A-diploma en dat is dit jaar, met geweldige cijfers, gehaald door Finnie de Boer. Heel knap gedaan. En één van haar grote zussen, Corine, haalde maar liefst het C-diploma. Zij heeft daarmee het hoogste muziekdiploma in haar zeer muzikale familie. En daar is ze – terecht – heel erg trots op. En ook wij als muziekkorps zijn trots op de resultaten van Finnie en Corine.

Het was de hele zomer daar feest en gebak want ook Minke kon de vlag in top steken, zij rondde (een deel van) haar studie af.

Zoals altijd sloten we het seizoen ook nu weer af met een zeer gezellige en smakelijke bbq, deze keer georganiseerd door Aize en Meinte, met hulp van hun wederhelften. Zij mogen het zeker vaker doen.  

En nu gaan we druk studeren op de muziek die we spelen tijdens het Dorpsfeest en op de kar tijdens de optocht. Onze dirigent heeft ons daarvoor het nodige huiswerk te doen gegeven, ook in de vakantie, en zo hoort het ook. Aan het klaar maken van de kar is al menige zweetdruppel besteed en al die druppels werden dan weer (noodgedwongen J ) gecompenseerd door bier of een ander lekker drankje.    

In de Barte mei 2018

Op 27 maart mocht de jeugd weer hun muziek laten horen bij de broodmaaltijd die door de Diaconie van de PKN-kerk werd georganiseerd. En Corine, Richtsje, TiJa, Finnie, Wieke en Jardi hebben zich weer van hun goede kant laten horen. Voor Corine en Finnie was het een soort van try-out concert. Corine doet in juni examen voor het C-diploma en Finnie voor het A-diploma. En beiden speelden de stukken (etude’s) die ze dan ook gaan spelen. Zo konden ze ook mooi even oefenen voor publiek. Door de aanwezigen werd het optreden steeds beloond met applaus en aan het eind kregen we allemaal, inclusief de dirigent, een heerlijke chocolade-paashaas.
Op 6 april deden TiJa, Finnie en Wieke mee aan het Spavo4Kids. Met een muziekkorps van ongeveer 70 voornamelijk jeugdige leden moesten ze in 2 uur totaal 8 liedjes instuderen en de zang daarbij begeleiden. Het geheel werd, afgewisseld met sterke verhalen van Jan Hepkes, heel mooi uitgevoerd.
Op 7 april hadden wij een behoorlijk intensieve studiemorgen ivm onze deelname aan het Spikerfestival. Er werd echt serieus geoefend en het resultaat van al die inspanningen leest u verderop.
Ons jeugdproject heeft 3 nieuwe jeugdleerlingen opgeleverd en dat vinden wij natuurlijk prachtig. Levina (cornet), Hilarius (trombone) en Jan-Willem (bugel) zijn ook direct in april al gestart met hun lessen. We gaan er van uit dat ze aan het maken van muziek evenveel plezier beleven als wij, want plezier er in is het belangrijkst.
Ook hebben we met de school De Frissel een afspraak dat we vanaf het volgende schooljaar een gezamenlijk project zullen starten voor groep 6. Het is heel mooi dat we dat samen kunnen doen, dat is ook in het belang van de brassband en dus in het belang van het dorp. Want wij spelen nog graag bij gelegenheden waarbij we worden gevraagd en natuurlijk bij onze eigen activiteiten en concerten. En de jeugd leert zo ook hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Op 20 april hebben we meegedaan aan het Spikerfestival. Waren we vorig jaar al “uut de skroeven” toen we 3 bronzen spikers wonnen, dit jaar hebben we onszelf nog meer overtroffen. Onze solist op een spiksplinternieuwe escornet, Joop Pietersma, won de gouden spiker en zowel met het verplichte werk als met de totaalscore wonnen wij 2 keer een zilveren spiker !!

 

SpikerJoop

 

Op de foto houdt Joop de prijzen omhoog op een passend dienblad en heeft hij een bijbehorend drankje in de andere hand.
Wat nu nog rest is 3 keer een gouden spiker. Daarover mijmerend : als we volgend jaar de enige brassband zijn in onze divisie dan zijn we zeker van 3 keer goud, dus als we, naar goed Dokkum’s voorbeeld, dan enkele wegen naar Ureterp blokkeren …..
Nu we prijzen gaan winnen voelen we weer sterk het gemis van onze, door houtwormen opgesoupeerde medaillekast. Hebt u toevallig een kast die daar geschikt voor zou zijn en die u wel kwijt wilt ? Of bent u zo handig dat u een medaillekast voor ons kunt maken ? Neem dan contact met ons op. Bij de overhandiging brengen we u vast wel een kleine serenade.

Chr. muziekvereniging Halleluja

Repetitie iedere donderdag

van 19:30 uur tot 21:30 uur

Smidswei 3 Dr. Compagnie

Wie zijn wij

Wij zijn CMV Halleluja en maken muziek in de brassband bezetting.

Volg ons ook op:

   

Contact

Voor informatie over onze vereniging zijn wij als volgt te bereiken:
 info (@) brassbandhalleluja.nl
 Verlaatsdam 5
9231 ME Surhuisterveen